Sjomagasinet_HRC_Original_5200x3500.jpg

Restorāns «Sjomagasin» – piedzīvojums jūras produktu pasaulē

Higiēna un dizains ir svarīgi elementi, lai restorānā tiktu gūti vislabākie iespaidi.

Restorāns «Sjomagasin» Tjuvholmenā ir vieta, kur var nobaudīt dažādus jūras produktus. Īpaša uzmanība ir pievērsta tam, ko viesi uzskata par prioritāti, proti, tīrībai, kārtīgumam un higiēnai, un tieši šī iemesla dēļ «Sjomagasin» ir godalgots restorāna, virtuves un tualetes telpas dizains.
 
Restorāns ir gan ēdināšanas uzņēmums un zivju un jūras produktu pārdošanas vieta, gan ēdienu gatavošanas kursu centrs. Tā atrašanās ezera krastā vēl vairāk pastiprina jūras tēmu. Saules atspulgi ūdens virsmā, gaismas rotaļas uz restorāna griestiem vedina domāt par atrašanos jūrā.

Neaizmirstama pieredze 
«Sjomagasin» apmeklējumam jābūt neaizmirstamam. Vienkāršs interjers, čurkstošs grils, augstvērtīgas sastāvdaļas un meistaru prasme ļauj viesiem baudīt brīnišķīgi pagatavotus jūras produktus. Ēdienkartē ir jūras produktu delikateses un viegli ēdieni, ko pagatavo no svaigām sastāvdaļām no paša restorāna zivju letes.
 
- Mūsu ēdienkartes pamatā ir iespējami svaigi zivju produkti. Zivju lete nodrošina visu sastāvdaļu labu apgrozījumu. Tas arī rada mūsu ēdienkartē piedāvāto ēdienu variācijas, stāsta valsts komandas šefpavārs un šefpavāra palīgs Tjuvholmenas restorānā «Sjomagasin» Frēde Laupsa.
Sjomagasinet_article_a_300x200.jpg
 
Pašā virtuves centrā atrodas divi lieli «Josper» grili, kur nonāk visi jūras produkti pēc pasūtījumu pieņemšanas. Grils piešķir vienreizēju tekstūru, garšu un aromātu katram ēdienam. Restorānā «Sjomagasin» izmanto vienkāršas izejvielas, lai radītu pamatu labam ēdienam. Kā uzskata Frēde Laupsa, tas ir svarīgi, lai varētu izbaudīt vietējo ēdienu kvalitāti.
- Restorāni tagad prot labāk izmantot apkārt esošās izejvielas un tās attiecīgi kultivēt. Bez tam pavāri un gardēži vairāk dodas ceļojumos un izmanto sociālos saziņas līdzekļus, un tas arī ir sekmējis dažādu stilu un kultūru parādīšanos restorāna ēdienos. Tieši šie elementi veicina piedzīvojumu, skaidro Laupsa.
 
Koncentrēšanās uz interjera dizainu
Ar ēdienu vien nepietiek. Arī restorānā «Sjomagasin» ir svarīgi pievērst uzmanību interjera dizainam. Katras zonas īpašais raksturs ir panākts ar dažādiem materiāliem un krāsām. Griestu, grīdas un sienu līknes atspoguļo okeāna viļņu kustību. Izmantojot atrašanos ezera krastā un vienkāršu jūras dibenu kā izejas punktu, visās restorāna telpās ir novietoti modernās dozatoru sērijas «Tork Image Design» produkti.
Sjomagasinet_article_c_300x300.jpg
- Sēriju «Image Design» raksturo vienkāršs un moderns izskats, kas iederas visās restorāna vietās, sākot no ēdināšanas zonas un beidzot ar virtuvi un tualetēm. Tā interjerā tiek panākta konsekvence, saka Laupsa.
 
- Mums ir svarīgi, ka interjers atspoguļo «Sjomagasin» kā apmeklētāju centru. Higiēnai un dizainam jāiet roku rokā. Kad es vadu ēdienu gatavošanas kursus, galda dozatori tāpat atrodas dažādās mazgāšanas vietās. «Tork Image Design» ļoti labi iederas restorāna «Sjomagasin» interjerā, paskaidro Laupsa. 
 
Fakti par «Sjomagasin»
- Restorāns tika atvērts 2010. gadā.
- Atrodas Oslo Tjuvholmenas rajonā.
- Netālu no Astrupa Fērnlija laikmetīgās mākslas muzeja.
- Ēdienkartē ir pusdienu piedāvājums, a la carte un ēdienu izlase.
- Pārdod svaigus jūras produktus no savām jūras produktu letēm.
- Savas semināru un konferenču telpas ar virtuvi.